Om meg

Bildet mitt
Tønsberg, Vestfold, Norway
Heisan!! Jeg heter Lene og her deler jeg min hobby og kakeverden med dere. Hyggelig at du titter innom, liker besøk =) Legg gjerne igjen kommentarer og det du måtte føle for. Du finner meg også på facebook.

lørdag 22. august 2009

Litt om forskjellige masser

Mmf:

Mmf lages av marsmellows,melis,matfett og vann.Delfiafett er lurt å bruke.Massen blir hvit,men kan farges.Om du skal farge hele massen er det lurt å ha i farge når du har smeltet mm.Skal du ha forskjellige farger,så kna de inn etter massen er ferdig.Noe av melisen kan erstattes med kakao.Da blir den brun med sjokoladesmak.

Om du ikke bruker hele massen på engang,kan du spare den til senere ved å pakke den lufttett i plast å legge den i en boks eller i et tørt skap.Er massen hard å jobbe med kan du legge den noen sekunder i mikro,da vil den mykes opp.Man vil merke når den ikke er holdbar lengre ved at den blir tørr og smuldrete.

Mmf er veldig elatisk å jobbe med.Den kan krype litt når du kjevler.Mmf er også veldig søtt,ofte litt smør på flesk synes jeg.Men det er selvsagt smak og behag for alle.

Marsipan:

Marsipan kommer også i mange varianter.Både billig og dyre.Ikke alltid det er de dyre som er best.Jeg bruker mye Lanlord marsipan ,og er fornøyd med den.

Marsipan kan fåes kjøpt ferdig farget,hvit,ekstra hvit og vanlig.Man kan også farge marsipanen hvit selv ved å bruke white white icing fra Wilton eller titandioksid.Marsipan er også fin å farge selv med fargepasta.

Det finnes også egen moddeleringsmarsipan,jeg bruker vanlig til å moddelere med.

Oppbevares tett,mørkt og tørt.

Sukkerpasta:

Sukkerpasta er også hvit og lages på litt forskjellige måter.Oppskriftene varierer.Melis,sirup,mattfett,vann og gelantin er en måte å gjøre det på.

Massen kan farges og fungerer på samme måte som mmf.Ikke så elastisk somm mmf,tørrere i konsistens.

Oppbevares tett,mørkt og tørt.

Sjokoladepasta:

Lages av sjokolade og sirup.Kan brukes til lokk og pynt.Må knas godt før man starter.Lønner seg å stå på en kjølig plass når man jobber med denne massen da den smelter om man er varm på hendene osv.Lurt å bruke plastikkunderlag og plastikk kjevle.

Ganashe:

Lages av sjokolade og fløte.Kan helles over kaken eller brukes som fyll inni kaken.

Litt om alle:

Alle disse massene kan brukes til både lokk og moddelering.Jeg personlig foretrekker å jobbe med marsipan.

Mmf og sukkerpasta er jo et alternativ å bruke til de som har nøtteallergi.

Figurer kan lages en stund i forveien og oppbevares i ett tett beholder.Vil du figurene skal tørke så kan du bare legge litt plast over de så de får luft,men blir beskyttet for støv.IKKE oppbevar i kjøleskap.

Det finnes flere masser som mexican pasta,blomsterpasta,pastillage osv,men de har jeg ikke testet.De er fine til moddelering,blomster og ting som skal tørke fort.

Massene kan også blandes,f.eks 50/50 med marsipan og mmf.

3 kommentarer:

  1. Takk for at du deler dette med oss :)

    SvarSlett
  2. stor fan av siden din.utrolig mye morro.men du hvilken sjokolade bruker du i sjokolade fondanten?? i helgen skal det bakes..:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...