5 dl appelsinjuice
250 g smør
3 dl sukker
2 egg
100 g gjær for søte deiger
3 ts kardemomme
ca 2100 g hvetemel
Fyll:
finrevet skall av 1 appelsin
2 ss brunt sukker
3-4 ts kanel
ca 2 dl vaniljekrem ( ferdig kjøpt)
Fremgangsmåte
Rør ut gjæren i litt av væsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).
Rør eggene ut i resten av melken.
Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går.
Elt deigen i maskin, til den blir glatt, smidig og blank.
Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min.
Ha deigen ut på bakebordet , del i to emner og kjevle hvert hver del ut til et rektangel.
Dryss over en blanding av brunt sukker, kanel og finrevet skall av appelsin ( kun det gule).
Rull sammen.
Skjær i skiver som til kanelboller og sett på bakepapirkledt stekebrett.
Dekk med et klede og la etterheve i ca 45 min.
Lag en grop i hver bolle og legg 1 ss vaniljekrem i gropen.
Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 o C i 8-10 min.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar