1 ss pulver gelatin
4 ss kaldt vann
30 gr. flott matfett
120 gr. flytende glukose eller hvit/lys sirup
840 gr. Melis
Ha vann og gelatin i en bolle som settes over vannbad.
Gelatinen løses helt opp i vannet.
Ha i fettet , la det smelte helt.
Ha i glukosen eller sirupen og rør forsiktig så alt blir blandet sammen.
Hell den flytende blandingen i en bake bolle, og ha i melisen litt av gangen til massen blir passe fast.
Bedre at massen blir litt klissete enn at den blir for hard.
Bruk heller litt ekstra melis eller maizena når man så skal jobbe med den.Eventuelt matfett.
Kan brukes med engang.
hei. koser meg når jeg er inne på dine sider og er meget takknemlig for de tips jeg får via deg-..tusen takk
SvarSlettHyggelig å høre :-)
SvarSlettHvordan smaker sukkerpasta i forhold til MMF? Jeg har akkurat prøvd MMF for første gang, var lett å jobbe med, men var mektig søtt... Leter etter noe hvitt (til hello kitty-kake). Ser det finnes hvit marsipan Pals, men det må jo bestilles..
SvarSlettHilsen Ingunn
Sukkerpasta er også veldig søtt synes jeg.
SvarSlettDu kan farge vanlig marsipan hvit med titandioksid selv.Kjøpes på Panduro.
Takk for tipset!! Hadde en anelse om at det fantes noe sånt, men ikke hva eller hvor. Kan jeg med det samme spørre om marsipan farget med titandioksid smaker noe? Er det en bismak på dette midlet? Ellers må jeg bare si Imponerende kaker du lager!!! :-)
SvarSlettMvh Ingunn
Takk:-)
SvarSlettSynes ikke det er noe bismak nei.
Utrolig nydelige kaker du lager,Skulle gjerne hatt deg litt nærmere så jeg kunne bestillt.men det går jo ikke så da må man prøve selv.
SvarSlettSå her kommer en del spørsmål.
Hvilken masse liker du best å lage figurer av?jeg er nybegynner så må ha en lett masse. går det ann å lage de dagen før? hvordan oppbevarer man dem best mulig?
og har du en kake oppskrift du kan anbefale for en nybegynner? som er lett å pynte..
Mvh Inger lise
Hei,takk for det :-)
SvarSlettJeg liker best å jobbe med marsipan.
Du kan lage figurer o.lign i god tid på forhånd.Oppbevar de i en tett boks i en mørk skap.
Jeg kan anbefale deg å bruke sjokoladekaken med juice som ligger under oppskrifter.
Bruker mest den amerikanske smørkremen med kakao i.
Lykke til!!
Hei! Flotte kaker :) Jeg har nettop oppdaget sukkerpasta, og har prøvt å lage det selv et par ganger, men den blir ikke så smidig og slettes ikke god å jobbe med. Vet ikke hva jeg gjør feil, men den faller bare fra hverandre. Har du noen tips? Jeg synes og at det blir alt for mye melis, klarer ikke blande inn alt i deigen. Jeg har og prøvt å lage MMF, her er problemet det samme, at det blir for mye melis i forhold til oppskriften. Og har du noen tips om hvordan å smelte marshmellows når en ikke har mikrobølgeovn?
SvarSlettHåper å få noen gode tips fra en erfaren baker!
Hei!
SvarSlettdu må passe på å bruke riktige mål,bruk måleskje.
Melis tar du i litt og litt til du ser konsistensen er bra.Du trenger ikke bruke alt.
Du kan smelte mm i vannbad om du ikke har mikro.
kan mmf også brukes med en gang ja? siden du poengterer at sukkerpastaen kan brukes med en gang.
SvarSlettJa,mmf kan brukes med en gang.
SvarSlettHei!
SvarSlettJeg skal lage en cowboyhatt, og er avhengig av at bremmen holder seg bøyd opp! Hva er best å bruke da? Bremmen skal tørkes i noen dager med støtte under sidene på bremmen, for å så være stivt nok til å holde den posisjonen uten støte.. Sjokoladepasta/sukkerpasta?
Det går fint med sukkerpasta.Legg litt folie rundt som støtte til det er helt tørket.
SvarSlettkan du swtte farge på den sukkerpastaen og??
SvarSlettSette farge på sukkerpastaen mener du?
SvarSlettDu kan ha farge i hele massen når du lager den,eller kna inn farge etter den er ferdig om du skal ha flere farger.
Hva er mmf egentlig?
SvarSlettDet er marsmellowfondant.Den er kritthvit.
SvarSlettLaget av marsmellows,melis,matfett og vann.
Ligger oppskrift her :-)
Wow!
SvarSlettDu lager SERIØST stilige kaker!
Hvor får du så mue inspirasjon fra? Hvor lenge holder en sånn sukker-figur seg?
Hadde det vært noe å gi i gave, alene/uten kake?
Smaker den godt alene?
Hilsen jente som fikk utrolig lyst og bake en kake!
Takk for det:-)
SvarSlettJeg finner inspirasjon litt overalt egentlig,hihi.
Går an å gi i gave, og de kan lages i god tid i forveien, men da blir de litt tørre og er mer til pynt.Det spørs hva slags masse du bruker og hvordan du oppbevarer de.
Kan man bytte ut flott matfett med smør i sukkerpastaen?
SvarSlettVille ikke gjort det, for matfettet er blankt og de har ikke samme konsistens.
SvarSlettHei! Går det an å bytte ut matfettet med delfiafett i mmf'n??? Vet du??
SvarSlettTakk for svar!!
Det er det jeg pleier å bruke..eller flott.
SvarSlettDu bruker delfiafett mente du nå??
SvarSlettJa:-)
SvarSlettHei:)
SvarSlettKjempe fin blogg du har. Man blir jo så fristet til og prøvet ut så mye. Jeg skal prøve meg på kake til dattern min som blir 1år. Da tenkte jeg og bruke sukkerpasta som lokk på kaka. Så da lurer jeg på hvor lenge den er holdbar? og skal den da ligge i kjøleskap fram til jeg skal bruke den?
Den holder seg lenge, men oppbevar den tett og mørkt i plast i romtempratur.
SvarSlettHei. Tenker på å lage Lynet McQueen kake til sønnen min. Men vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det. Tenkte på skjokoladekake og smørkrem. Men må ha noe å dekke kaken med å dekorere den med så den ser ut som Lynet. Kan jeg bruke sukkerpasta til det ? Eller der det noe annet som er bedre og lettere ? Må sette farge også. Må ha hvit, rød, svart, blå o.s.v. Hvilken fargetilsetting kan jeg bruke ? Kan jeg bruke vanlig konditorfarge + På forhånd tusen takk :) Mvh Helene
SvarSlettHei.
SvarSlettDu kan bruke sukkerpasta til det, men om dere liker marsipan ville jeg brukt det i stedet.Marsipan er enklere og farge og kan kjøpes ferdig. Rødt og sort er de fargene som er vanskligst å få til(blir fort rosa og grått).Sukkerpastaen er hvit og vanskeligere å farge. Sukkerpasta smaker mest melis om det foretrekkes fremfor marsipan. Sukkerpasta må du også lage selv. Greit å bruke om det er nøtteallergi også. Du kan ikke brukekonditorfarger, men pastafarger fra f.eks Wilton er bra. De er konsentrerte å drøye i bruk. Fåes kjøpt på bl.a Jernia. Har du tid, ville jeg bestillt på ebay. Søk på Wilton icing colours i såfall.
Tusen takk :) Får kjøpe i hauger, å prøve meg fram. Kjempe bra at man kan spørre her ! Kanskje bli kaka til 2 års dagen reddet nå :) Mvh Helene
SvarSlettHva farger man marsipan med ?
SvarSlettpasta farger..skrev om det litt lengre opp i tråden ;-)
SvarSlettHei Lene
SvarSlettHvor mye titandioksid bruker du pr kg marsipan for å få den hvit ?
Tusen takk for kjempe flott blogg :)
Klem fra Bente
Ikke noen spesiell mengde. Har i litt og litt og ser an fargen ;-)
SvarSletthei sann,
SvarSlettkanskje litt dumt spøsmål, men hvor får man kjøpt gelatin pulver?
I matbuttiken ;-)
SvarSlettkan ogsså bruke gelantinblader.
Hei!
SvarSlettHvor kjøper du marsipan og hva er lettere å farge etter din mening(marsipan eller sukkerpasta)?
PS.
Kakene dine er nydelige, kan ikke fatte at noen kan lage noen sånt!
Takk for det :)øving gjør mester ;-)
SvarSlettJeg kjøper marsipan i butikken.
Jeg foretrekker også å bruke marsipan, men det er en smakssak. Det er sikkert lettere å farge sukkerpasta fordi den er mykere i konsistens og kan farges når du lager den.
Hei igjen Lene!
SvarSlettMå være sikker;mener du at du kjøper marsipan i vanlig matbutikk? Kan du vær så snill skrive hvem sin marsipan du bruker eller hva den heter. Jeg så en tube marsipan på Rema 1000 og kan jeg bruke den? Jeg skal lage Lynet McQueen kake til min sønn men kan ingenting og derfor må ha alt med te skje!
På forhånd takk
Du kan bruke den ja :-)
SvarSlettHei,
SvarSlettdriver å "forsker" litt på det her med sukkerpasta. Må ærlig innrømme at jeg ikke hadde hørt om det, før jeg for et par uker siden bladde meg gjennom en katalog fra panduro. Så det jeg egentlig lurte på er om du vet om den ferdige fra panduro er noe god å bruke (og om den smaker godt). Når jeg baker er jeg fan av å lage alt fra bunn av, men har litt knapt med tid, så om den er god hadde det hjulpet meg.
Og så lurer jeg også på om det er mulig å bruke både smørkrem og sukkerpasta samtidig på en kake og hvordan det ser best ut hvis man skulle brukt disse to sammen da? og ville det eventuelt bli litt mye og litt for søtt?
Eline
Hei Eline
SvarSlettJeg har ikke prøvd ferdig sukkerpaste, kun laget selv fra bunnen av. Jeg foretrekker å bruke marsipan i stedet ;-) Det er selvsagt smak og behag. Du kan fint bruke smørkrem og sukkerpasta, du må nesten ha det under lokket. Det er søtt ;-)Synes det smaker veldig melis.
Mvh Lene
Hei. Jeg lurer på hvordan man oppebarer en ferdigpyntet kake med sukkerpasta? Dersom man lager den et par dager i forveien. Jeg vil ikke at det skal bli hardt.
SvarSlettChristine
I kjøleskap, gjerne i en eske :-) Kaken må stå kaldt, i hvertfall om du har kremfyll/mousse eller lignende fyll i kaken.
SvarSlettHei. Hvordan oppbevare en ferdig pyntet kake med fondant? Fredag i dag og skal brukes søndag formiddag? :)
SvarSlettHei
SvarSlettBare la den stå kaldt i kjøleskapet :-)
Lene
Hei! Jeg skal lage sjokoladekake som jeg trekker med marsipan. Tenkte å pynte med fondantblomster.. Kan pynte kaka klar dagen i forveien, og hvordan oppbevarer jeg den da over natta? Har hørt at fondant ikke skal i kjøleskap, men noen sier at man kan det, men må ha plast på😃
SvarSlettHei Sandra! Du kan pynte den dagen i forveien. Kaken kan stå i en pappeske i kjøleskapet, ikke i plast (svetter). Har du ikke plass, lar du den stå uten noe rundt. Du kan eventuelt sette på pynten før servering, men du kan fint pynte den en dag i forveien også hvis tiden blir knapp :-) Lykke til!
SvarSlettTakk for svar😃 jeg har den i en sånn tupperware kakeform, tror du det går bra eller burde den da heller stå uten noe over?
SvarSlettVille ikke satt den i plastbeholder, kun papp eller ingenting.
SvarSlettHei!
SvarSlettJeg skal lage sjokoladekake med sukkerpastalokk for første gang, jeg lurer på om jeg kan legge sukkerpastaen på kaken dagen før den skal spises? Hvordan skal jeg evt obevare denne kaken uten at den blir for tørr?
Tusen takk for svar :)
Det går fint, har du en pappeske, så sett den i den, hvis ikke kan den bare stå uten noe også. Den blir ikke tørr ;-) Ikke bruk plast, da kan den bli svett.
SvarSlettMen den skal stå i kjøleskapet ja? Funker det å ha en krem i midten av kaken, eller blir den da for bløt?
SlettTakk igjen :)
SvarSlettkjøleskap ja, og krem inni og under lokket.
Vil blomster og annen pynt du har laget i sukkerpasta synke samme i kjøleskapet?(Jeg har en del tylose/cmc i deigen)
SvarSlettVil blomster og annen pynt du har laget i sukkerpasta synke samme i kjøleskapet?(Jeg har en del tylose/cmc i deigen)
SvarSlettNei, ikke om de er tørket før du setter de på kjøl.
SvarSlettFlotte kaker og flott blogg 👍. Jeg skal lage kake med nøttbunn fylt med bringebærmousse så sukkerbrød over med et lag med sjokoladekrem. Den skal trekkes med sjokoladekrem også så skal den han marsipanlokk. Pynten er av fondant.Kan jeg lagde denne torsdag skal spise lørdag? Hvordan oppbevarer jeg denne så pynten ikke faller sammen?
SvarSlettEt spørsmål til, kan man bruke pisket krem under fondantlokk?
Takk for det :-) Du kan lage den torsdag, det går fint. Pynten faller nok ikke sammen, den tørker. Kommer selvsagt litt an på hva slags pynt du skal lage. Jeg har alltid pynten på i kjøleskap :-) Krem går fint under fondantlokk. Lykke til!
SvarSlettTakk.
SlettSkal jeg sette den i plast kaketine eller skal den stå uten å dekke den til?
Jeg skal pynte calalijer, så redd de faller sammen
Krem fra fløte anbefales ikke under fondant nei, alt for fuktig så fondanten smelter..
SlettSkal jeg dekken den til?
SvarSlettSkal pynte med calalilje så redd de faller sammen. Hva tror du. Dine liljer var kjempe flotte.
Den kan stå udekket til. Du kan eventuelt vente med å sette pynten på kaka så de får tørket litt først. Jeg pleier som oftest å lage slik pynt litt i forveien så den rekker å tørke litt.
SvarSlett