3 eggehviter
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
50 g ritz kjeks
125 g peanøtter
Stekes på bakepapir midt i ovnen. 180 grader i 20-25 minutter
Glasur:
100-125 f kokesjokolade (smeltes)
50 g margarin
50 g melis
3 eggeplommer
3 dl fløte
Fremgangsmåte:
Bunn:
Stivpisk eggehvitene.
Tilsett sukker liktt etter litt mens du visper.
Fortsett å vispe til blandingen er seig og blank.
Legg ritz-kjeks i en plastpse, og rull over med et kjevle slik at kjeksen knuses.
Grovhakk peanøttene, eller kjør dem i kjøkkenmaskin.
Bland kjekssmuler og peanøtter inn i marengsen.
Topp:
Smelt smør i kjele.
Tilsett melis og sjokolade og smelt på svak varme.
Ta kjelen av plata,og pisk inn eggeplommene en og en med stålvisp.Kremen skal tykne,så stå til avkjøling til den får smørekonsistens.
Hvordan er fremgangsmåten på glasuren? :)
SvarSlettHar lagt den til oppskriften nå;-)
SvarSlett