Sider

onsdag 10. november 2010

Sukkerbunn

Ingredienser:

10 stk egg
400 gram sukker
2 ss vann
300 gram hvetemel
100 gram potetmel

Fremgangsmåte:

-Tempererte egg, altså varme egg, pisker seg dobbelt så mye opp som kalde egg, derfor ha egg ute i romtemperatur, eller legg dem i en skål med varmt vann, og vei opp sukkeret.

-Lag eggedosis.
Bruk alltid pisken, denne massen skal nå piskes i min 10 minutter, og da på full speed.

-Vei opp 300 gram hvetemel og 100 gram potetemel.

-Sett maskinen på lavere speed, veldig rolig, og tilsett 2 ss lunket vann. Nå blir massen veldig seig og fin. Luften går ikke ut, da vi nå bare skal blande i et par minutter.

-Ta bollen av maskinen
-Ha det siktede melet i røren
-Bruk en slikkepott og løft melet inn.Løfte, ikke rør. Gå rundt kantene, og inn mot midten, rundt og rundt, løfte massen.

-Stek på 190 grader, og følg med, blir den mørk kan man sette den ned til 175 grader. Den stekes i ca 30 minutter.

7 kommentarer:

  1. hei sann. hvilken str i kakeform skal denne røren stekes i og hvor i ovnen??
    elsker kakene dine :)

    SvarSlett
  2. Takk for det :-)
    Bruker varmluft ;-)
    Str kommer an på hvor høy du vil ha kaken :-) 25- 30 cm

    SvarSlett
  3. Hei :-) drømmer meg helt bort i kakene dine Lene :-)
    Forvarmer du ovnen?

    SvarSlett
  4. ....ps...steker du nederst eller i midten ?

    SvarSlett
  5. Hei
    Forvarmer ovnen;-)
    Bruker mest varmluft, så da spiller det ingen rolle hvor =)

    SvarSlett
  6. Oki takk :-) Da skal jeg prøve det neste gang. Jeg pleier alltid å sette inn i kald ovn på nederste rist. Blir gjerne høyere på midten, har prøvd med et vått håndkle rund forma og det hjelper. Eser den finere med varmluft kanskje?

    SvarSlett
  7. Bruker varmluft fordi jeg nesten alltid steker flere bunner samtidig ;-)

    SvarSlett