Ingredienser:
3 egg
6 dl sukker
6 ss karamellsaus (f.eks Freia karamelltopping)
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
225 g smør
3 dl melk
Glasur:
100 g smør
3 ss kokende vann
3 ts karamellsaus
3 ts vaniljesukker
300 g melis
-Pisk egg og sukker til eggedosis.
-Bland karamellsausen i eggedosisen.
-Smelt smøret,bland den kalde melken i smøret sånn at det blir lunkent.
-Sikt hvetemel,bakepulver og vaniljesukker.
-Ha smør/melken og det tørre vekselvis i eggedosisen og rør til du har en jevn røre.
-Hell røren i en stor, bakepapir kledt langpanne.
-Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.
-Avkjøl kaken og hvelv kaken ut på rist og fjern bakepapiret.
Dette gjør du med glasuren:
-Smelt smøret i en liten panne.
-Rør så inn karamellsaus.
-Bland til slutt i melis og vaniljesukker.
-La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.
-Ha den på kaken og la den stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar