Har lagt til en ny beskrivelse som slideshow om du kikker nedover til høyre på siden.
Hvordan lage kake med prikker
Sider
▼
torsdag 28. oktober 2010
søndag 24. oktober 2010
Ostekrem med Oreo eller Dots
1 pk philadelfiaost(200g)
120-140 g melis
3 dl kremfløte
1,5 dl rømme
oreo/dots kjeks
Slik gjør du:
-bland ost og melis
-Pisk fløten til krem
-Bland sammen ostemasse,rømme og krem med en sleiv/visp.
-Knus kjeksene og rør inn i kremen
Fin som topping på muffins:-)
120-140 g melis
3 dl kremfløte
1,5 dl rømme
oreo/dots kjeks
Slik gjør du:
-bland ost og melis
-Pisk fløten til krem
-Bland sammen ostemasse,rømme og krem med en sleiv/visp.
-Knus kjeksene og rør inn i kremen
Fin som topping på muffins:-)
Karamellkake
Ingredienser:
3 egg
6 dl sukker
6 ss karamellsaus (f.eks Freia karamelltopping)
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
225 g smør
3 dl melk
Glasur:
100 g smør
3 ss kokende vann
3 ts karamellsaus
3 ts vaniljesukker
300 g melis
-Pisk egg og sukker til eggedosis.
-Bland karamellsausen i eggedosisen.
-Smelt smøret,bland den kalde melken i smøret sånn at det blir lunkent.
-Sikt hvetemel,bakepulver og vaniljesukker.
-Ha smør/melken og det tørre vekselvis i eggedosisen og rør til du har en jevn røre.
-Hell røren i en stor, bakepapir kledt langpanne.
-Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.
-Avkjøl kaken og hvelv kaken ut på rist og fjern bakepapiret.
Dette gjør du med glasuren:
-Smelt smøret i en liten panne.
-Rør så inn karamellsaus.
-Bland til slutt i melis og vaniljesukker.
-La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.
-Ha den på kaken og la den stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt.
3 egg
6 dl sukker
6 ss karamellsaus (f.eks Freia karamelltopping)
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
225 g smør
3 dl melk
Glasur:
100 g smør
3 ss kokende vann
3 ts karamellsaus
3 ts vaniljesukker
300 g melis
-Pisk egg og sukker til eggedosis.
-Bland karamellsausen i eggedosisen.
-Smelt smøret,bland den kalde melken i smøret sånn at det blir lunkent.
-Sikt hvetemel,bakepulver og vaniljesukker.
-Ha smør/melken og det tørre vekselvis i eggedosisen og rør til du har en jevn røre.
-Hell røren i en stor, bakepapir kledt langpanne.
-Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.
-Avkjøl kaken og hvelv kaken ut på rist og fjern bakepapiret.
Dette gjør du med glasuren:
-Smelt smøret i en liten panne.
-Rør så inn karamellsaus.
-Bland til slutt i melis og vaniljesukker.
-La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.
-Ha den på kaken og la den stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt.
fredag 22. oktober 2010
En liten oppdatering
Vil si takk til dere som er innom og besøker bloggen min:-)Veldig morro det.
Kjenner jeg begynner å få litt bakeabstinenser,men blir nok fortsatt en stund til jeg kan lage kaker igjen.HÅPER jo på å være i gang før slutten av året,men umulig å si.Har i allefall blitt bedre på denne uka,men langt igjen ;-)
Gleder meg til å starte igjen!!!!Så mange ideer som ligger på vent..
Kjenner jeg begynner å få litt bakeabstinenser,men blir nok fortsatt en stund til jeg kan lage kaker igjen.HÅPER jo på å være i gang før slutten av året,men umulig å si.Har i allefall blitt bedre på denne uka,men langt igjen ;-)
Gleder meg til å starte igjen!!!!Så mange ideer som ligger på vent..