Nam, nok en herlig kake :) Har akkurat klart å ødelegge 250g melkesjokolade når jeg skulle smelte den for å lage mousse. Men det går sikkert bedre på andre forsøk...håper jeg!
Men du?, jeg har akkurat lagd mmf, kan jeg pakke den i plast og ha den i kjøleskapet til i morra? Og hvis det går bra, noe jeg må gjøre før jeg tar den i bruk da?
Forsøkte meg på vannbad men tror nok det ble litt for varmt eller noe, sjokoladen klumpa seg istedet for å smelte. Takk for svar angående mmf, lar den ligge i romtemp over natta.
Aner ikke :0) Men tror jeg må ta en større skål som bare henger på kjelen. Skåla jeg brukte lå å fløt oppi vannet og når det begynte å koke skikkelig så kom det vann oppi sjokoladen..hehe..hvordan skal det gå med meg som ikke klarer å smelte sjokolade i vannbad engang! ;)
Om du får vann i sjokoladen blir den ødelagt. Du må ikke ha bollen oppi vannet før/mens det koker.Sett en bolle oppi vannet når det har kokt opp og du har tatt kjelen av platen.
Aha...nå har jeg skrapa sammen en slags kake :) Den står i kjøleskapet og venter på mmf-lokket. En langpannekake fylt med mousse og smurt med amerikansk smørkrem. Vet ikke om det blir noe godt men søtt blir det hvertfall! Tusen takk til deg, hadde ikke klart det uten denne bloggen :)
Nam, nok en herlig kake :)
SvarSlettHar akkurat klart å ødelegge 250g melkesjokolade når jeg skulle smelte den for å lage mousse. Men det går sikkert bedre på andre forsøk...håper jeg!
Men du?, jeg har akkurat lagd mmf, kan jeg pakke den i plast og ha den i kjøleskapet til i morra? Og hvis det går bra, noe jeg må gjøre før jeg tar den i bruk da?
Brant du den da?Tar den et minutt på full effekt i mikroen jeg.Ells må du smelte den i vannbad.
SvarSlettPakk mmf inn i plast,men ikke legg i kjøleskap.Benken eller et skap holder.
Forsøkte meg på vannbad men tror nok det ble litt for varmt eller noe, sjokoladen klumpa seg istedet for å smelte.
SvarSlettTakk for svar angående mmf, lar den ligge i romtemp over natta.
Sikkert på at du ikke rørte den ut nok da?At vannet ble for kaldt og det stoppet å smelte?
SvarSlettAner ikke :0) Men tror jeg må ta en større skål som bare henger på kjelen. Skåla jeg brukte lå å fløt oppi vannet og når det begynte å koke skikkelig så kom det vann oppi sjokoladen..hehe..hvordan skal det gå med meg som ikke klarer å smelte sjokolade i vannbad engang! ;)
SvarSlettOm du får vann i sjokoladen blir den ødelagt.
SvarSlettDu må ikke ha bollen oppi vannet før/mens det koker.Sett en bolle oppi vannet når det har kokt opp og du har tatt kjelen av platen.
Da har vi lært det:) Fikk hvertfall til smeltinga nå. Ser ut som du skjærer av alle skorper på kaka før du fyller og smører den. Stemmer det?
SvarSlettNei,snur kaka opp ned.
SvarSlettAha...nå har jeg skrapa sammen en slags kake :) Den står i kjøleskapet og venter på mmf-lokket. En langpannekake fylt med mousse og smurt med amerikansk smørkrem. Vet ikke om det blir noe godt men søtt blir det hvertfall!
SvarSlettTusen takk til deg, hadde ikke klart det uten denne bloggen :)