Om meg

Bildet mitt
Tønsberg, Vestfold, Norway
Heisan!! Jeg heter Lene og her deler jeg min hobby og kakeverden med dere. Hyggelig at du titter innom, liker besøk =) Legg gjerne igjen kommentarer og det du måtte føle for. Du finner meg også på facebook.

torsdag 15. juli 2010

Dotskuler


Dots kuler

Indigrienser:

1 pk Dots
1 pk Philedelifia ost

Framgangsmåte:

Kjør alt i en kjøkkenmiksen til det blir en kladdete masse.
Lag små kuler og sett de kaldt.


Flytende sjokoladefondant/trekk

Ingredienser

500 g melis
1 dl vann
20 ml glukose eller lys sirup
1/4 ts sitronsyre (pulver i liten pose som finnes i alle dagligvarebutikker)
100 g valgfri sjokolade

Fremgangsmåte:

Varm melis, vann, glukose og sitronsyre i en kjele på svak varme.
Rør om til sukkeret er oppløst.
Blandingen må ikke koke men skal være varm nok for å smelte sjokoladen.
Fjern kjelen fra varmen og ha i hakket sjokolade og rør til alt er blandet.
Sett kjelen over varmt vannbad til du er ferdig med å bruke den.
Slik holder konsistensen seg rennende.
Hvis røren er for tykk så kan du tilsette kokt varmt vann, 1 ss om gangen til den blir mer rennende. Hvis den er for tykk vil den stivne for fort på kaken og ikke bli helt jevn men den skal ikke være så rennende at den bare sklir av kaken.

Går også an å bruke mikro om du arbeider fort.


Ta frem kulene,legg de på en rist over en langpanne eller lignende og hell sjokolademassen over kulene.
Gjenta til du får resultatet du ønsker.
Ha på pynt/strøssel.

Jeg oppbevarer disse i frysa,de tiner fort.

Ligger en arbeidsbeskrivelse med bilder av disse lenger ned på høyre side i bloggen også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...