Nisser og pingviner i marsipan
Sider
▼
tirsdag 29. desember 2009
onsdag 23. desember 2009
Oreokake 3
36 Oreo cookies
60 g smør
1 ts pulverkaffe
26 store marshmellows
1 ½ dl melk
3 dl fløte
2 ts melis
Slik gjør du:
1. Grovhakk 10 oreo cookies. Sett til side. Kjør 26 cookies i en foodprocessor eller slå de til smuler med en kjevle i en tett pose. Smelt smøret. Bland kakesmuler, smør og halparten av kaffepulveret. Trykk ut blandingen i en paiform, 24 cm i diameter. Settes kaldt.
2. Smelt marshmellows med melk på lav varme i en kasserolle. Rør om kontinuerlig til alt har smeltet. Ta av kjelen av platen og la det avkjøles ca. 15 min i romtemperatur.
3. Pisk fløten luftig. Bland halvparten av fløten med marshmellowsblandingen til en jevn røre. Vend i den resterende piskede fløten og bland i de grovhakkede kjeksene.
4. Hell fyllet i paiformen. Jevn til toppen med en fuktig kniv. Sett formen i kjøleskap ca. 4 timer til fyllet er stivnet.
5. Bland melis og det resterende kaffepulveret, smuldre det fint med fingrene. Sikt blandningen over kaken. Pynt med knuste oreo cookies og smeltet sjokolade
60 g smør
1 ts pulverkaffe
26 store marshmellows
1 ½ dl melk
3 dl fløte
2 ts melis
Slik gjør du:
1. Grovhakk 10 oreo cookies. Sett til side. Kjør 26 cookies i en foodprocessor eller slå de til smuler med en kjevle i en tett pose. Smelt smøret. Bland kakesmuler, smør og halparten av kaffepulveret. Trykk ut blandingen i en paiform, 24 cm i diameter. Settes kaldt.
2. Smelt marshmellows med melk på lav varme i en kasserolle. Rør om kontinuerlig til alt har smeltet. Ta av kjelen av platen og la det avkjøles ca. 15 min i romtemperatur.
3. Pisk fløten luftig. Bland halvparten av fløten med marshmellowsblandingen til en jevn røre. Vend i den resterende piskede fløten og bland i de grovhakkede kjeksene.
4. Hell fyllet i paiformen. Jevn til toppen med en fuktig kniv. Sett formen i kjøleskap ca. 4 timer til fyllet er stivnet.
5. Bland melis og det resterende kaffepulveret, smuldre det fint med fingrene. Sikt blandningen over kaken. Pynt med knuste oreo cookies og smeltet sjokolade
fredag 18. desember 2009
Kake med nisse til farmor!!
Farmor har bursdag i dag,så da ble det kombikake..bursdag og jul :-)
Det er sjokoladekake med bringebærcoulis og melkesjokolademousse med dik av en krem blandet med cremè fraishe og melkesjokolade i to lag.På toppen er det flytende sjokoladefondant med mørk sjokolade.Sjokoladestrøssel langs sidene.
Nissefar er laget av marsipan.
Flytende sjokoladefondant
500 g melis
1 dl vann
20 ml glukose (eller svensk hvit sirup)
1/4 ts sitronsyre (pulver i liten pose som finnes i alle dagligvarebutikker)
100 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte
Varm melis, vann, glukose og sitronsyre i en kjele på svak varme. Rør om til sukkeret er oppløst. Blandingen må ikke koke men skal være varm nok for å smelte sjokoladen. Hvis du bruker termometer skal den vise mellom 92 og 100 grader.
Fjern kjelen fra varmen og ha i hakket sjokolade og rør til alt er blandet. Sett kjelen over varmt vannbad til du er ferdig med å bruke den. Slik holder konsistensen seg rennende. Hvis røren er for tykk så kan du tilsette kokt varmt vann, 1 ss om gangen til den blir mer rennende. Hvis den er for tykk vil den stivne for fort på kaken og ikke bli helt jevn men den skal ikke være så rennende at den bare sklir av kaken.
1 dl vann
20 ml glukose (eller svensk hvit sirup)
1/4 ts sitronsyre (pulver i liten pose som finnes i alle dagligvarebutikker)
100 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte
Varm melis, vann, glukose og sitronsyre i en kjele på svak varme. Rør om til sukkeret er oppløst. Blandingen må ikke koke men skal være varm nok for å smelte sjokoladen. Hvis du bruker termometer skal den vise mellom 92 og 100 grader.
Fjern kjelen fra varmen og ha i hakket sjokolade og rør til alt er blandet. Sett kjelen over varmt vannbad til du er ferdig med å bruke den. Slik holder konsistensen seg rennende. Hvis røren er for tykk så kan du tilsette kokt varmt vann, 1 ss om gangen til den blir mer rennende. Hvis den er for tykk vil den stivne for fort på kaken og ikke bli helt jevn men den skal ikke være så rennende at den bare sklir av kaken.
torsdag 17. desember 2009
Julekonfekt
Laget litt diverse til jul
Kransekakehjerter dyppet i sjokolad pyntet med rød royal icing
Marsipankuler fyllt med daimkuler dyppet i sjokolade med hakkede pistasjnøtter på toppen.
Laget gavepakker pakket inn i cellofan til de ansatte i barnehagen.
Lagde også et glassrør med konfekt i som også ble pakket inn i cellofan.
onsdag 2. desember 2009
torsdag 26. november 2009
Siste bursdagskaka for Kenan i år :-)
God,men ikke så fin kake
tirsdag 24. november 2009
Oreokake 2
Bunn:
Ca. 400 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk Phildelphia
3,5 dl melis
ca 3,5 dl fløte som piskes til krem med 5 ss sukker
Mousse:
250 gram Melkesjokolade
-smeltes i vannbad, avkjøles
1 egg + 2 ss sukker
-piskes til eggedosis
3 dl kremfløte
-piskes til krem
Bland så eggedosis og krem sammen, deretter ha i godt avkjølt sjokolade i en tynn stråle og bland godt sammen.
eller bruk en pose toro ferdig mousseblanding
*1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter,
*sett til side
*Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til små biter.
*Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form.
*Bruk en 24 cm rund form,kun ringen, rett på fatet.
*Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse.
*Mix krem med sukker.
*Bland sammen alt.
*Smør halvparten av massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side.
*Sett i kjøleskap 30 minutter.
*Lag moussen.
*Rør inn de siste kakebitene i moussen.
*Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.
*Legg et lag med resten av kremen på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
*La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser! "
Ca. 400 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk Phildelphia
3,5 dl melis
ca 3,5 dl fløte som piskes til krem med 5 ss sukker
Mousse:
250 gram Melkesjokolade
-smeltes i vannbad, avkjøles
1 egg + 2 ss sukker
-piskes til eggedosis
3 dl kremfløte
-piskes til krem
Bland så eggedosis og krem sammen, deretter ha i godt avkjølt sjokolade i en tynn stråle og bland godt sammen.
eller bruk en pose toro ferdig mousseblanding
*1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter,
*sett til side
*Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til små biter.
*Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form.
*Bruk en 24 cm rund form,kun ringen, rett på fatet.
*Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse.
*Mix krem med sukker.
*Bland sammen alt.
*Smør halvparten av massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side.
*Sett i kjøleskap 30 minutter.
*Lag moussen.
*Rør inn de siste kakebitene i moussen.
*Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.
*Legg et lag med resten av kremen på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
*La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser! "
fredag 20. november 2009
Dåpskake med Ole Brum tema til Daniel
torsdag 19. november 2009
mandag 16. november 2009
Super Mario
lørdag 14. november 2009
fredag 13. november 2009
Bringebærmousse
Ingredienser
5 dl bringebær
3 ss vann
4 ss sukker
4 plater gelatin
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Fremgangsmåte
Rør bringebær, vann og sukker godt sammen så bæra blir knust. Du kan godt bruke en food processor eller hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt, slik at du får fjernet de små steinene.
Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem det meste av vannet ut.
Legg gelatinplatene i en kopp og smelt dem i vannbad. Du kan også bruke mikrobølgeovn til dette.
Visp kremfløten stiv med 2 ss sukker.
Rør gelatinoppløsningen i bærmosen, og bland kremen forsiktig i.