Sider

fredag 18. desember 2009

Flytende sjokoladefondant

500 g melis
1 dl vann
20 ml glukose (eller svensk hvit sirup)
1/4 ts sitronsyre (pulver i liten pose som finnes i alle dagligvarebutikker)
100 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte


Varm melis, vann, glukose og sitronsyre i en kjele på svak varme. Rør om til sukkeret er oppløst. Blandingen må ikke koke men skal være varm nok for å smelte sjokoladen. Hvis du bruker termometer skal den vise mellom 92 og 100 grader.

Fjern kjelen fra varmen og ha i hakket sjokolade og rør til alt er blandet. Sett kjelen over varmt vannbad til du er ferdig med å bruke den. Slik holder konsistensen seg rennende. Hvis røren er for tykk så kan du tilsette kokt varmt vann, 1 ss om gangen til den blir mer rennende. Hvis den er for tykk vil den stivne for fort på kaken og ikke bli helt jevn men den skal ikke være så rennende at den bare sklir av kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar