Sider

fredag 13. mars 2009

Skumkake


Skumkake(kokosbollekake) 

4 eggehviter
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
6 plater gelatin
1 dl kokende vann

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive og bland i sukker/ vaniljesukker, litt av gangen.

Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i det kokende vannet. Rør gelatinen inn i eggehvitemassen og visp kraftig i ca 15 minutter (5 min i maskin).

Dryss litt kokosmasse på et serveringsfat og sett ringen av en springform oppå. Slå marengsmassen i ringen og sett kjølig.

Løsne ringen fra den stivnede kaken med en myk kniv og løft den av.

Glasur:
1 plate kokesjokolade
1 valnøttstort stykke delfiafett
3-4 ss kokosmasse
evt. jordbær til pynt

Smelt sjokoladen sammen med fettet og smør glasuren over kaken. Garner evt. med jordbær eller dryss kokosmasse over. Settes kjølig til glasuren er stivnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar