Om meg

Bildet mitt
Tønsberg, Vestfold, Norway
Heisan!! Jeg heter Lene og her deler jeg min hobby og kakeverden med dere. Hyggelig at du titter innom, liker besøk =) Legg gjerne igjen kommentarer og det du måtte føle for. Du finner meg også på facebook.

tirsdag 14. desember 2010

Kransekakehjerter



Hvordan lage disse finner du i slideshow nedover på høyre side

oppskrift royal icing:

Royal icing
1 eggehvite

1/4 ts sitronsaft

ca. 4 dl melis

farge

Eggehviten vispes til den er blitt hvit og luftig,

tilsett så sitronsaft og sikt i melisen gradvis under visping til icingen blir fast.

Dvs. at ringene etter vispen ikke siger sammen.

Ha i ønsket farge tilslutt, gjerne del opp icingen og lag flere farger.

Sjokoladekarameller ca 14 stk


Dette er gjort på 30-40 minutter :-)



20 gram smør

1 dl kremfløte

0,5 dl mørk sirup

50 gram sukker

litt vaniljesukker

1 rad mørk kokesjokolade( 4 biter fra en 100 g dronning kokesjokolade)



- Bland alt i en kjele.

- La blandingen småkoke uten lokk ved middels varme.

- Rør i massen under kokingen.

- Den er ferdig når en dråpe som dryppes i kaldt vann kan rulles til en kule,ca 30 min.

- Hell i minikonfektformer

- Sett kaldt til avkjøling

onsdag 8. desember 2010

Lakris fudge





Du trenger:

-Termometer

- Form

- Kjele

- Visp

- Skje/slikkepott

- Lakrispulver

- Sukker

- Fløte

- Smør

- Hvit sjokolade

- Sukkerkulør



Oppskrift:



4 dl sukker

2 dl kremfløte



- Kok dette i en tykkbunnet kjele til temperaturen er 115 grader

- Avkjøles



200 g hvit sjokolade

2 ss smør

2 ss lakrispulver

Sukkerkulør



- Sjokoladen og smøret røres inn i massen slik at massen blir blank og glatt når sukkermassen holder 60-70 grader

- Hell over i en kledd form når massen holder ca. 40 grader. Bitene skal være ca. 2x2 cm, så det er fint om du har en form som ikke er så stor.

- Settes til kjøling i noen timer. Skjær så bitene i passe biter.



Lakrisekstrakt og termometer på panduro eller på Lines hobby i Tønsberg.



Oppskriften kan byttes ut med mørk sjokolade, fruktsmak eller annen smak om du ønsker det.

Mer konfekt




Laget i isbitformer fra Ikea.
Firkløver og fruktnøttkonfekt.

torsdag 2. desember 2010

Melkesjokoladekonfekt






Har laget veldig enkel konfekt i dag. Så enkelt at det går med en arm ;-)
tok bilder og de ligger som slideshow om du kikker nedover til høyre på siden.

Du trenger: ca 44 stk

400 g Melkesjokolade
ca 50-75 g Delfiafett(jeg tar på slump)
Bolle
Skje
Mikro/vannbad
Konfekt/isbitformer

-Smelt sjokoladen og delfiafettet til det blir rennende.
-Hell i former
-Sett de et litt kaldt sted til de stivner
-Vreng/slå de ut av formene

Konfekt av kvikklunsjmelkesjokolade(blir blassere konfekt i isbitformen)

Laget også konfekt av Walters mandler

søndag 28. november 2010

Cereal treats

12 dl honeycorn eller rice crispies
285g smeltet marshmellows
0,6 dl smelta smør

Kjør honeycorna i foodprossessor.
Bland resten i en bolle og tilsett corna.
La stå i kjøleskap i 2 timer.

Form massen slik du vil.

tirsdag 23. november 2010

Kakemonster





Sjokoladekake fyllt med sjokolademousse,trukket med amerikansk smørkrem og marsipan.

søndag 21. november 2010

Sauen Shawn







Sukkerbunn fyllt med vaniljekrem blandet med smeltet melkesjokolade,bringebær og bjørnebær.Trukket med amerikansk smørkrem og marsipan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...