Hjemmelaget konfekt av forskjellige slag.
Sider
Om meg

- Lene`s kakeblogg
- Tønsberg, Vestfold, Norway
- Heisan!! Jeg heter Lene og her deler jeg min hobby og kakeverden med dere. Hyggelig at du titter innom, liker besøk =) Legg gjerne igjen kommentarer og det du måtte føle for. Du finner meg også på facebook.
onsdag 15. desember 2010
tirsdag 14. desember 2010
Kransekakehjerter
Hvordan lage disse finner du i slideshow nedover på høyre side
oppskrift royal icing:
Royal icing
1 eggehvite
1/4 ts sitronsaft
ca. 4 dl melis
farge
Eggehviten vispes til den er blitt hvit og luftig,
tilsett så sitronsaft og sikt i melisen gradvis under visping til icingen blir fast.
Dvs. at ringene etter vispen ikke siger sammen.
Ha i ønsket farge tilslutt, gjerne del opp icingen og lag flere farger.
Sjokoladekarameller ca 14 stk
Dette er gjort på 30-40 minutter :-)
20 gram smør
1 dl kremfløte
0,5 dl mørk sirup
50 gram sukker
litt vaniljesukker
1 rad mørk kokesjokolade( 4 biter fra en 100 g dronning kokesjokolade)
- Bland alt i en kjele.
- La blandingen småkoke uten lokk ved middels varme.
- Rør i massen under kokingen.
- Den er ferdig når en dråpe som dryppes i kaldt vann kan rulles til en kule,ca 30 min.
- Hell i minikonfektformer
- Sett kaldt til avkjøling
onsdag 8. desember 2010
Lakris fudge
Du trenger:
-Termometer
- Form
- Kjele
- Visp
- Skje/slikkepott
- Lakrispulver
- Sukker
- Fløte
- Smør
- Hvit sjokolade
- Sukkerkulør
Oppskrift:
4 dl sukker
2 dl kremfløte
- Kok dette i en tykkbunnet kjele til temperaturen er 115 grader
- Avkjøles
200 g hvit sjokolade
2 ss smør
2 ss lakrispulver
Sukkerkulør
- Sjokoladen og smøret røres inn i massen slik at massen blir blank og glatt når sukkermassen holder 60-70 grader
- Hell over i en kledd form når massen holder ca. 40 grader. Bitene skal være ca. 2x2 cm, så det er fint om du har en form som ikke er så stor.
- Settes til kjøling i noen timer. Skjær så bitene i passe biter.
Lakrisekstrakt og termometer på panduro eller på Lines hobby i Tønsberg.
Oppskriften kan byttes ut med mørk sjokolade, fruktsmak eller annen smak om du ønsker det.
torsdag 2. desember 2010
Melkesjokoladekonfekt
Har laget veldig enkel konfekt i dag. Så enkelt at det går med en arm ;-)
tok bilder og de ligger som slideshow om du kikker nedover til høyre på siden.
Du trenger: ca 44 stk
400 g Melkesjokolade
ca 50-75 g Delfiafett(jeg tar på slump)
Bolle
Skje
Mikro/vannbad
Konfekt/isbitformer
-Smelt sjokoladen og delfiafettet til det blir rennende.
-Hell i former
-Sett de et litt kaldt sted til de stivner
-Vreng/slå de ut av formene
Konfekt av kvikklunsjmelkesjokolade(blir blassere konfekt i isbitformen)
Laget også konfekt av Walters mandler
søndag 28. november 2010
Cereal treats
12 dl honeycorn eller rice crispies
285g smeltet marshmellows
0,6 dl smelta smør
Kjør honeycorna i foodprossessor.
Bland resten i en bolle og tilsett corna.
La stå i kjøleskap i 2 timer.
Form massen slik du vil.
285g smeltet marshmellows
0,6 dl smelta smør
Kjør honeycorna i foodprossessor.
Bland resten i en bolle og tilsett corna.
La stå i kjøleskap i 2 timer.
Form massen slik du vil.
tirsdag 23. november 2010
søndag 21. november 2010
Sauen Shawn
Sukkerbunn fyllt med vaniljekrem blandet med smeltet melkesjokolade,bringebær og bjørnebær.Trukket med amerikansk smørkrem og marsipan.
Abonner på:
Innlegg (Atom)