Sider
▼
torsdag 29. juli 2010
mandag 26. juli 2010
lørdag 24. juli 2010
To kaker til ei ett år gammel jente
Kaken på 1 etg. er sukkerbunn fyllt med vaniljekrem med krem,bringebær og skogsbær.Trukket med vanilla icing og marsipan.
Kaken med 2 etg. Nederst:sjokoladekake fyllt med sjokolademousse,trukket med amerikansk smørkrem.Øverst:chocolate sponge cake fyylt med vaniljekrem med krem,trukket med amerikansk smørkrem og marsipan.
figurer i marsipan.
tirsdag 20. juli 2010
torsdag 15. juli 2010
Dotskuler
Dots kuler
Indigrienser:
1 pk Dots
1 pk Philedelifia ost
Framgangsmåte:
Kjør alt i en kjøkkenmiksen til det blir en kladdete masse.
Lag små kuler og sett de kaldt.
Flytende sjokoladefondant/trekk
Ingredienser
500 g melis
1 dl vann
20 ml glukose eller lys sirup
1/4 ts sitronsyre (pulver i liten pose som finnes i alle dagligvarebutikker)
100 g valgfri sjokolade
Fremgangsmåte:
Varm melis, vann, glukose og sitronsyre i en kjele på svak varme.
Rør om til sukkeret er oppløst.
Blandingen må ikke koke men skal være varm nok for å smelte sjokoladen.
Fjern kjelen fra varmen og ha i hakket sjokolade og rør til alt er blandet.
Sett kjelen over varmt vannbad til du er ferdig med å bruke den.
Slik holder konsistensen seg rennende.
Hvis røren er for tykk så kan du tilsette kokt varmt vann, 1 ss om gangen til den blir mer rennende. Hvis den er for tykk vil den stivne for fort på kaken og ikke bli helt jevn men den skal ikke være så rennende at den bare sklir av kaken.
Går også an å bruke mikro om du arbeider fort.
Ta frem kulene,legg de på en rist over en langpanne eller lignende og hell sjokolademassen over kulene.
Gjenta til du får resultatet du ønsker.
Ha på pynt/strøssel.
Jeg oppbevarer disse i frysa,de tiner fort.
Ligger en arbeidsbeskrivelse med bilder av disse lenger ned på høyre side i bloggen også.